Klikk her for å gå til bildearkivet.

Følg Opplysningskontoret for frukt og grønt

Forbruket av grønnsaker har økt med 24 % de siste 10 årene

Pressemelding   •   des 06, 2017 11:45 CET

En ny vår for gulrota - Norges mest populære grønnsak

- Det går fremover med oss, men vi har satt oss høye mål, sa Bjørn Guldvåg i dag da Helsedirektoratet inviterte til presentasjon av rapporten Utviklingen av norsk kosthold 2017. Kostholdsfaktorer er noe av det som kan påvirke folkhelsen svært mye.

- Det er veldig gøy å se at det går rette veien med grønnsaksforbruket, sa Linda Granlund. Tallene hun viser til er endringene i matvareforbruket fra 2015 - 2016, der grønnsakene øker med 5 % basert på Matforsyningsstatistikken fra NIBIO.

- Vi slår et slag for gulrota, som er den grønnsaken som har hatt størst vekst det siste året. En ny vår for gulrota - en fantastisk grønnsak. Den har god helsemessig effekt, den er kortreist, tilgjengelig og rimelig.

En ny undersøkelse gjennomført av Opplysningskontoret for frukt og grønt viser at 1 av 4 (24 %) av den norske befolkning spiser 5 om dagen

- Vi er på vei, men vi har et stort potensiale i å legge litt mer farter spesielt på lunsjmåltidet vårt, sier Gerd Byermoen. Mer fargerike måltider gjør at maten ser fristende ut, smaker godt og gjør godt både for kroppen og kloden. 

Stiftelsen Opplysningskontoret for frukt og grønt har som formål å spre matglede og øke folks kunnskap om frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge. Vårt mål er "5 om dagen" til alle, som vil bidra til en sunnere og friskere befolkning.

Vi tilbyr et stort utvalg av bilder av frukt og grønnsaker og retter der disse er brukt i vår billedbank