Klikk her for å gå til bildearkivet.

Følg Opplysningskontoret for frukt og grønt

Invitasjon til frokostmøte - presentasjon av 5 a day Europe undersøkelsen

Event

Bare 1 av 4 Nordmenn spiser 5 om dagen - Britene topper statistikken i Europa - hva har de gjort? Michael Barker, redaktør for blant annet magasinet Fresh Produce Journal, kommer fo å dele noen suksesscase.
05
DEC
Thon Conference i Oslo sentrum, Universitetsgaten 26
  -

En hel bransje, med Helse- og omsorgsdepartementet i spissen, har et mål om å øke forbruket av frukt, bær og grønnsaker med 20 % innen 2021.

  • Hvordan er situasjonene egentlig i Norge i dag?
  • Hvordan er det i andre land det er naturlig å sammenlikne seg med?
  • Hvilke tiltak har hatt suksess i land som har lykkes?

For første gang er det gjennomført en forbrukerundersøkelse der folks frukt- og grøntinntak relatert til anbefalingen om 5 om dagen er målt i mange europeiske land samtidig og med samme metode.

Undersøkelsen, som har fått navnet 5 a day Europe, er gjennomført av Kantar TNS på oppdrag av Opplysningskontoret for frukt og grønt, og resultatene vil bli presentert i møtet.

Mange av oss bærer nok på noen fordommer om dårlig britisk kosthold, men undersøkelsen viser at Storbritannia er det landet i Europa som ligger på topp i inntak av frukt og grønt.

Hva er det britene har gjort som har løftet dem til det nivået de har i dag?

Michael Barker, redaktør for blant annet magasinet Fresh Produce Journal, og anerkjent foredragsholder innenfor frukt- og grønt, kommer for å dele noen suksesshistorier.

Det vil bli anledning til å stille spørsmål.

Registrering og frokost fra kl. 07.30.

Meld deg på her senest fredag 1. desember.

Velkommen til frokost og godt påfyll!